Ajankohtaista

 • 2.9.2015Tiedote

  Liikenneturvallisuusviikko 7.-13.9.2015

  Tämänvuotisen liikenneturvallisuusviikon teemana on tarkkaamattomuus liikenteessä. Alkusyksyn surullisten onnettomuustapausten johdosta teema on nyt erityisen ajankohtainen.

 • 1.9.2015Verkkouutinen

  Kuukauden tilasto: Lukioiden ja ammatillisten oppilaitosten opiskeluhuollon palveluiden saatavuudessa on alueellisia eroja

  Opiskeluhuollon palvelut ovat kohentuneet lukioissa ja ammatillisissa oppilaitoksissa, mutta alueelliset erot ovat suuria. Käytännössä kaikissa oppilaitoksissa on terveydenhuoltajan palvelut saatavilla, mutta Itä- ja Pohjois-Suomen ammatillisissa oppilaitoksissa psykologipalvelut ovat yhä harvinaisia.

 • 28.8.2015Verkkouutinen

  Varhaiskasvatuksen muutoksissa perheiden tarpeet huomioon

  Varhaiskasvatusoikeus esitetään säädettäväksi niin, että jokaisella lapsella olisi oikeus saada varhaiskasvatusta 20 tuntia viikossa. Lapsella olisi oikeus kokopäiväiseen varhaiskasvatukseen, kun vanhemmat työskentelevät tai opiskelevat kokoaikaisesti.

 • 27.8.2015Verkkouutinen

  Petri Pohjonen Invalidiliiton toimitusjohtajaksi

  Invalidiliiton toimitusjohtajaksi on kutsuttu Opetushallituksen ylijohtaja, filosofian tohtori ja diplomi-insinööri Petri Pohjonen. Hän aloittaa toimitusjohtajana 1.1.2016 nykyisen toimitusjohtaja Marja Pihnalan jäädessä eläkkeelle vuoden vaihteessa.

 • 25.8.2015Verkkouutinen

  Käsityön opetuksen järjestäminen

  Vuoden 2014 opetussuunnitelman perusteiden mukaan käsityö-oppiaineen tehtävänä on ohjata oppilaita kokonaisen käsityöprosessin hallintaan. Käsityön sekä erityisesti teknisen ja tekstiilityön opetuksen järjestämistä varten on Opetushallituksessa laadittu tukiaineistoa.

opintopolku.fi

Opintopolku.fi

Palvelu sisältää tietoa tutkinnoista, ammateista sekä opiskelusta eri oppilaitoksissa. Sen kautta voi sekä löytää koulutusvaihtoehtoja että hakea niihin.

LOPS 2016

LOPS 2016

Verkkosivulla on tietoa nuorten ja aikuisten lukiokoulutuksen opetussuunnitelman perusteiden päivittämisestä.

Ampe

AMPE

Verkkosivuilla on tietoa ammatillisten perustutkintojen ja ammatilliseen peruskoulutukseen valmistavien koulutusten perusteiden uudistuksen etenemisestä.

Vipunen

Vipunen

Opetushallinnon tilastopalvelusta löytyy muun muassa tilasto- ja indikaattoritietoa eri sektoreiden koulutuksesta ja koulutuksen jälkeisestä sijoittumisesta.