SEURAA MEITÄ: FacebookTwitterYouTubeLinkedIn

Ajankohtaista

 • 29.4.2016Verkkouutinen

  Kiitos kommenteista!

  Opetushallitus kiittää lämpimästi kaikkia, jotka antoivat palautetta varhaiskasvatussuunnitelman perusteiden luonnoksesta.

 • 29.4.2016Verkkouutinen

  Johtamisen Foorumi kutsuu

  Onko kuntasi koulutoimen suunta jo selvillä? Entä koulusi valmius muutosten toteuttamiseen? Opetushallituksen tämänvuotinen foorumi opetus- ja sivistystoimen johtajille, rehtoreille ja ammatillisen koulutuksen järjestäjille auttaa ajoittamaan ponnistusta ja tarkistamaan askelmerkit.

 • 27.4.2016Verkkouutinen

  Ammatillisen koulutuksen parhaat käytännöt esiin

  Opetushallitus on avannut koulutuksen ja tutkinnon järjestäjille kilpailun hyvistä käytännöistä, jotka edistävät ammatillisen koulutuksen tuloksellisuutta ja vaikuttavuutta sekä tukevat reformin tavoitteita. Parhaat palkitaan lokakuussa järjestettävässä tapahtumassa.

 • 22.4.2016Verkkouutinen

  Jatko-opintoväylät pidettävä auki ammattikoulutuksen muutoksissa

  Reformi hallitsee keskustelua ammatillisen koulutuksen kehittämisestä. Siihen viitattiin toistuvasti myös 20.4. järjestetyssä aamiaistapaamisessa, jossa Opetushallituksen sidosryhmien edustajille oli tarjolla runsas kattaus ammattikoulutuksen kuulumisia.

 • 19.4.2016Verkkouutinen

  Uudet mallilomakkeet oppimisen ja koulunkäynnin tukeen - OPS 2016

  Opetushallitus on valmistellut mallilomakkeet perusopetuksen pedagogista arviota ja pedagogista selvitystä sekä oppimissuunnitelmaa ja henkilökohtaista opetuksen järjestämistä koskevaa suunnitelmaa (HOJKS) varten perusopetuksen opetussuunnitelman perusteiden (2014) mukaisesti.

opintopolku.fi

Opintopolku.fi

Palvelu sisältää tietoa tutkinnoista, ammateista sekä opiskelusta eri oppilaitoksissa. Sen kautta voi sekä löytää koulutusvaihtoehtoja että hakea niihin.

LOPS 2016

LOPS 2016

Verkkosivulla on tietoa nuorten ja aikuisten lukiokoulutuksen opetussuunnitelman perusteiden päivittämisestä.

VASU2017

VASU2017

Verkkosivulla on tietoa varhaiskasvatussuunnitelman perusteiden laadinnasta.

Vipunen

Vipunen

Opetushallinnon tilastopalvelusta löytyy muun muassa tilasto- ja indikaattoritietoa eri sektoreiden koulutuksesta ja koulutuksen jälkeisestä sijoittumisesta.